Machines

Tractoren

Bij van Bodegom rijden vierentwintig Massey Ferguson’s tractoren van verschillende types. Deze moderne en nieuwe machines zorgen voor een compleet aanbod en zorgt ervoor dat wij voor elke uitdaging de juiste oplossing in huis hebben.
Een deel van de tractoren zijn op maat gemaakt met complete Herder opbouw en maaiarm. Een aantal zijn compleet ingericht als maaizuig combinaties met Herder arm. Overige tractoren kunnen worden ingezet voor diverse werkzaamheden zoals harken, maaibalken(slag-en klepelmaaier), voorlader, balenpers, transport en diverse losse machines. Alle trekkers zijn voorzien van actieborden.

Wagenpark

Wellicht heeft u ze wel eens gezien langs de weg, de fel rode auto’s en bussen van van Bodegom. Een groot deel van het wagenpark bestaat uit Ford Transit Connects.
Daarnaast hebben we enkele Ford Transit’s met open laadbak, enkel- en dubbele cabine en tot slot twee dichte Ford Transit bussen. De auto’s en bussen zijn voorzien van LED zwaaibalken en ingebouwde flitsers zodat ze tijdens werkzaamheden langs de weg optimaal zichtbaar zijn en zo de veiligheid verhogen voor werknemer en weggebruiker.

Auto's

Mc Cormick X7.660 met maaihark combinatie

Met deze combinatie wordt het riet/gras afgeknipt en meteen naar boven geharkt. Hierdoor kun je constant langs de sloot blijven rijden, en hoef je niet stil te staan zoals bij de maaikorf, wat deze combinatie heel efficiënt maakt. De nieuwe Mc Cormick is voorzien van een zuinige motor die de uitstoot vermindert, zonder afbreuk te doen aan prestaties van de motor en ook nog eens brandstof bespaard. De cabine is speciaal ontworpen om de bestuurder een veilige, functionele en ergonomische werkomgeving te beiden.

Reform Metrac

De Reform Metrac is een speciaal ontwikkeld voertuig voor steil en ruw terrein om hierin het landschapsonderhoud zo optimaal mogelijk te kunnen beheren. De machine kenmerkt zich door de modernste techniek, hoge duurzaamheid en bedieningscomfort. De Metrac stoot minder schadelijke stoffen uit en is dus beter voor het milieu. Hoge aslasten en een uitstekend hefvermogen zorgen ervoor dat deze machine bij de meest veeleisende toepassingen ingezet kan worden.

Doosan DX140W-3 mobiele kraan

De Doosan mobiele graafmachine type DX140W-3 is volledig afgestemd op onze wensen om hem zo breed mogelijk in te kunnen zetten. Een Steelwrist draai- en kantelstuk inclusief lasthaak, hamer-, sorteer-, kantelbak- en maaikorffunctie, een vlakstelfunctie voor de maaikorf, bakomschakeling, een dubbelwerkende kieperfunctie en een trekhaak op het dozerblad. Flitslampen verzonken in de zijkanten en een tweede camera aan de rechterzijde van de machine om zo de veiligheid voor omstanders/ weggebruikers en de machinist zelf te verhogen.

Doosan

Caterpillar M315 mobiele kraan

16 tons mobiele kraan die nog altijd, ondanks zijn leeftijd, vele klussen opknapt.

Catapilar

Volvo ECR 88+ rups midikraan

De Volvo ECR 88 binnendraaier is een compact 8 tonner. Voordeel van de giek die scharniert voor de cabine. Met deze machine kun je op de werkplek iedere bocht maken en overal tussen en bij komen.
De Volvo ECR 88 wordt aangedreven door een bij Yanmar voor Volvo gemaakte dieselmotor met een vermogen van 43,8/59 kW/pk.

De Volvo ECR 88 binnendraaier

Doosan DX63-3 rups midikraan

Deze 6 tons Doosan heeft een zuinige en krachtige 4 cilinder Yanmar Stage III B/ Tier 4i conforme EGR motor. Tevens is dit semi compacte model voorzien van een luxe veiligheidscabine die standaard zeer compleet is uitgevoerd.

Doosan DX63-3

Mecalac 8MCR

De Mecalac 8MCR rupsgraafmachine is om diverse redenen een breed inzetbaar instrument. Het snelwisselsysteem zorgt voor een spelingvrije koppeling van tal van uitrustingsstukken die ook omgekeerd opneembaar zijn. En zijn soepele, vibratievrije loop van 10 km/uur zorgt dat je niet uit je onderbroek schud. Met zijn rubberrupsen van 60cm breed kan hij op veel ondergronden terecht. Naast de standaard arm is er de herder Multi pro arm met een reikwijdte van 8,5 m. Om de 8MCR snel te kunnen transporteren, is het Pick Up 2 Go-transportsysteem gemonteerd.

Mecalac 8MCR rupsgraafmachine

DAF XF105 Vrachtwagen botsabsorber

Om snel en flexibel te blijven heeft van Bodegom een eigen DAF XF105 met Botsabsorber, die is uitgerust met full color matrix display aangeschaft. Door het Matrix scherm is de botsabsorber multifunctioneel inzetbaar en de informatievoorziening onbeperkt en zeer veilig. Hij is duidelijk zichtbaar van grote afstand en zorgt voor veiligheid voor zowel wegwerker als weggebruiker tijdens wegwerkzaamheden. Voor de verkeersmaatregelen die wij dagelijks uitvoeren is de botsabsorber een veilige aanvulling.

DAF XF105 Vrachtwagen botsabsorber

Iveco Daily BE met botsabsorber

Dit compacte voertuig is de kleine neef van de DAF botsabsorber en verhoogd de veiligheid van onze medewerkers tijdens werkzaamheden op en langs de weg.

Iveco Daily BE met botsabsorber

Actiewagens / bordenwagens

In totaal beschikken wij over twaalf actiewagens die tijdens wegwerkzaamheden worden ingezet om zo het verkeer tijdig en goed te waarschuwen. Daarnaast hebben we vier bordenkarren om onze eigen verkeersborden te transporteren die nodig zijn voor bij de wegwerkzaamheden.

Actiewagens en bordenwagens

Quads

Voor het vuilruimen in bermen en taluds, het meerijden van de verkeersregelaars tijdens maaiwerkzaamheden ende bosmaai piloten hebben we twee TGB Blade 550Quads en twee Kawasaki KVF 300 Quads.

TGB Blade 550Quads en twee Kawasaki KVF 300 Quads

Kioti UTV transporters

De twee Kioti Mechron 2210 4×4 Utility Task Vehicle’s waarmee de bosmaai piloten veilig en snel bij de maaiwerkzaamheden kunnen assisteren. Achterop is een blaasmotor gemonteerd zodat restanten los materiaal weer terug de berm in geblazen worden. Dankzij de onafhankelijke wielophanging en brede wielbasis, levert hij een goede stabiliteit voor een soepele rit over het ruwste terrein.

Kioti UTV transporters

Gazonmaaiers

De Kubota ZD 326-s zero turn cirkelmaaiers hebben een krachtige 26 pk motor die zowel zuinig als geluidsarm is. Om te zorgen voor goede maaiprestaties, ook bij hogere rijsnelheden, heeft het een nieuw ontwikkelde diepere maaidek, een plat ontwerp en een nieuw grastransportsysteem, dat het gras door alle drie de maaimessen dwingt. Het comfortabele bestuurdersplatform met geveerde stoel en verhoogde rugleuning biedt een groot aantal kenmerken om makkelijker te kunnen werken.

Reform RM25 motormaaier

Deze veelzijdige RM25 hydrostatische éénasser van Reform is de perfecte werktuigdrager voor de meest uiteenlopende werkzaamheden. De uitgebreide bedieningselementen zorgen voor een uitstekende inzetbaarheid en comfort van deze krachtige en robuuste machine. De 23 PK benzinemotor heeft zowel een klepelbak rapid sm130 als een vingerbalk rapid bm200.

Veelzijdige RM25 hydrostatische éénasser van Reform

Houthakselaars / versnipperaars

We beschikken over diverse houtversnipper combinaties zoals de JBM 831 ZX/ZAX met eigen hydraulisch systeem met reservoir met bakinhoud van 8m³, maximale diameter invoer is 22cm. Een mobiele TS 500 Z en de TV 250 TR hakselaar voor in de hef die een diameter invoer hebben van22 cm.

Diverse houtversnipper combinaties zoals de JBM 831 ZX/ZAX met eigen hydraulisch systeem

Stobbenfrees / Bosfrees

Naast boomstronken kunnen we met de stobbenfrees ook struiken en diverse beplanting uitfrezen. Doordat de frees aan een herderarm is vast gemaakt is er vrijwel geen plek waar hij niet bij kan.
Naast de stobbenfrees beschikken wij ook over een bosfrees die overgebleven boomwortels, kleine bomen en restanten over een groot stuk vlak kan maken.

Met de stobbenfrees ook struiken en diverse beplanting uitfrezen

Maaiboot

De Conver maaiboot C485II met CTP 485 boottrailer is uitgevoerd met een centrale werktuigdrager met snelwisselkoppeling op de neus voor universele aanbouw van vele werktuigen, waaronder opduwhark, T-frontmaaier of Baggerunit. Aan de rechterzijde zit de talud-maaier met onder-aandrijving, hydraulisch aangedreven dubbelwerkend Busatis-systeem aan 2-delige maaiarm met hydraulische telescoopfunctie met instelbare aanvaarbeveiliging. De hydraulisch zijdelings verplaatsbare motorunit functioneerd als contra/balanceergewicht. De machinist krijgt het niet koud door de verwarming in de bestuurdersstoel, zitting en rug en cabriolet cabine die op te bergen is in de cabine. De Yanmar EU stage IIIA diesel motor is extra geluidsarm.

Vangrailmaaier

De vangrailmaaier is uitermate geschikt voor bermbeheer langs wegen. Met deze maaier kan het gras rond obstakels in wegbermen en onder vangrails gemaaid worden. Bij paaltjes van de vangrail wijken de vangrailmaaier schotels terwijl het gewas rond het paaltje wel wordt weggemaaid. De vangrailmaaier is standaard uitgevoerd met een 180° draaikop doormiddel van wormwieldraaikrans zodat gewerkt kan worden onder elke zwenkhoek van de (Grenadier) arm.

Vangrailmaaier geschikt voor bermbeheer langs wegen

Goweil ronde balenpers

De G1-F125 ronde balenpers van Goweil is voorzien van een hydrolische knikdissel en staat op 700/40-R22,5 banden. De zwaar gebouwde pers heeft een gewasinvoer die over de rotor loopt. De baal draait tijdens het persen tegen de klok in. De messen zitten dus ook boven de rotor. Hier blijven ze schoner en kunnen gemakkelijker gewisseld worden. De perskamer is 120 cm breed en de diameter van de balen is 125 cm. Resultaat is een strak gedraaide baal.

De G1-F125 ronde balenpers van Goweil

Graszaad zaaimachine

De APV graszaadzaaimachine voor wegbermen, dijken en taluds voor aan de herder arm. Ideaal om gras in te zaaien voor wegbermen of andere moeilijk bereikbare oppervlaktes. De machine heeft een 1,30m rotorkopeg is hydraulisch aangedreven. De machine loopt mooi vlak door de dubbele rol, voor een kooirol, achter een vaste aandrukwals. Hij heeft een rijsnelheidsafhankelijke regeling en rijsnelheidssignaal vanaf de trekker. Door de pneumatische verdeling van het graszaad is het mogelijk om efficiënt te werken en het zaaigoed egaal aan te brengen, ook op taluds.

Drainagespuit

Om drainage goed te laten functioneren is regelmatig onderhoud noodzakelijk.
Wanneer het systeem een periodieke reiniging ondergaat blijft de grond in goede conditie. Waardoor gewassen een betere kwaliteit hebben en dus een hogere opbrengst. Als er geen oppervlakte water voor handen is gebruiken wij een watertank.

Dranaigespuit

Los materiaal / hulpstukken

Naast bovenstaand materieel beschikken wij ook over de volgende losse machines / hulpstukken: maaikorven (diversen lengtes), klepelbakken (diverse lengtes), schijvenmaaiers, harken/acrobaten, rotorhark (arm), bandhark, Spragelse Maai-laadcombinatie, oprijwagens, kippers, veegmachines, vacuumtank, wals, kettinggraver, sorteergrijpers, palletlepels, bomentang, diverse aanhangers, actiewagens, bordenkarren, trilplaat, kleine grondfrees, roterende lazer, kettingzagen, bosmaaiers, heggenscharen, rugbladblazers.

maaikorven (diversen lengtes), klepelbakken (diverse lengtes), schijvenmaaiers